Te salut generatie-n blugi

te salut generatie-n blugiConceptul de Generatie in blugi se datoreaza poetului Adrian Paunescu si a aparut in Cenaclul Flacara pentru a atrage tinerii nonconformisti si inteligenti, cu stele in ochi si idealuri in suflet, cu berea in mana si studenti la Poli.

Conceptul de „tineret in adidasi” a insemnat o intreaga generatie. O generatie care canta pe plaja de la Costinesti in miez de noapte si apoi cucerea Europa la Olimpiadele de Matematica. O generatie a celor care vroiau si altceva decat sa inchine osanale lui nea Nicu.

Si acum vine onor doamna politician Elena Udrea si, cu un tupeu nesimtit, transforma un concept, o generatie intr-o magarie de partid. Partidul in blugi. Zau? Adica daca nu ti-a pasat ca frunza aia pe care ai dat o caruta de bani era ciordita, ce te-ai gandit? Ca furtul intelectual nici nu mai conteaza asa mult!

Ascultati melodia generatiei in blugi de pe youtube:

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CN4fwGirNrI?rel=0]

Si comparati acest concept cu vorbele desantate – sa-mi iertati duritatea cuvantului, dar chiar mi s-a parut a fi o porcarie – ale celebrei Eba la adresa lui Mircea Diaconu. Nu vreau sa iau apararea nimanui, dar pe vremea cand Diaconu umplea salile de cinema, Eba nici nu exista. Macar varsta sa i-o respecte, daca de altceva nu e in stare.

Ma enervez rar si de obicei nu pun la suflet prostia umana. Dar zau…sincer….sa numesti o mocirla – pentru ca asa arata azi partidele politice – cu numele unei generatii…mi se pare prea desantat.

Leave a reply