Friday Night Lights – un serial cu si despre adolescenti

serialul friday night lights Desi nu este un serial nou, Friday Night Lights – Luminile de Vineri Seara – m-a facut sa ma grabesc sa imi termin treburile, doar ca sa pot urmari episod dupa episod. Poate ca va asteptati sa fie unul dintre cele mai bune seriale de actiune, precum 24, despre care am scris acum vreo luna. Ei bine, nu !

Avand o nota de 8,7 pe IMDB, Friday night lights este un serial cu si despre adolescenti al carui scenariu se bazeaza pe echipa de fotbal american al unui mic orasel de provincie in care vinerea toata suflarea orasului, de la vladica pana la opinca, era pe stadion. Departe de a fi axat doar pe sportul in sine – fotbalul american – serialul este o uriasa si extraordinara sursa de „lectii de viata”. Pentru parintii ai caror copii au ajuns la varsta adolescentei – si eu sunt unul dintre acei parinti – , pentru adolescentii care cauta modele de urmat in viata – in ciuda faptului ca realitatea din America nu este nici pe departe aceeasi cu cea din Romania.

In acelasi timp serialul este – de la un capat la altul – o lectie interesanta despre armonia unei vieti in doi, despre compromisuri facute pentru cei pe care-i iubesti, despre onoare, cinste, fair – play, prietenie, dragoste si puterea de a lupta in viata. Daca scurta mea descriere nu v-a convins, sper sa o faca motto – ul serialului : „Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose ! „. Sau trailerul serialului :

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AG37AylK1_s?rel=0]

2 comments on “Friday Night Lights – un serial cu si despre adolescenti

  1. Maverick

    Sună interesant. Dar am atâtea filme și seriale în așteptare, că nu m-aș lega la cap cu ceva ce pare totuși adresat cu precădere sexului slab… 🙂

    1. Dana

      Nu stiu daca este un serial doar pentru sexul slab, tinand cont ca eroul principal este – cine altul – antrenorul de fotbal. Care, in America, este doar cu putin mai jos decat Dumnezeu 🙂

Leave a reply