La o cafea… cu Madalina? Circuit pana in Londra.

Din moment ce in casa noastra s-a declarat razboi, – adica ne mutam cat timp renovam casa si trebuie sa strangem tot ce e important – mama nu mai are timp sa posteze atat pe blog, drept pentru care m-a angajat pe mine cu norma intreaga (0,0001 euro/ postare, in 2 ani imi iau o inghetata).

Cine sunt eu? Probabil ma stiti din postari anterioare. Ma numesc Madalina, sunt fata Danei, am 17 ani si iubesc sa calatoresc. „Wow, sa calatoresti, de parca ai fost in prea multe locuri la cat de tanara esti” – o sa zica unii dintre voi. Pai, nu e chiar asa, ca sa incepem povestea :))

Acum 2 ani, o prietena mi-a spus ca merge in „circuit in Londra”. I-am spus mamei in gluma, insa reactia ei a fost „Da, te duci in Londra, mie mi-a placut foarte mult” si alte sute de lucruri despre acest oras. Pe scurt, am ajuns sa ma duc si eu in chestia asta. Pacat ca noi nu stiam ce inseamna de fapt un circuit. 1122

Practic, mergeam cu autocarul pana in Londra si inapoi. Toate bune si frumoase, in prima seara am ajuns in Győr in Ungaria. Am avut timp si de o plimbarica prin oras, veselie mare. Camere faine, racoare, totul bine.Ei, dupa asta a inceput adevaratul balamuc.

A trecut prima noapte, dimineata la 8 am plecat spre Austria. Toti in tricouri, rochite, pantaloni scurti, mai stiu eu ce, la ora 22 am ajuns in Inns’bruck unde erau 2 grade, geamantanul meu mai era si ultimul (ca deh, disperarea de a-l pune prima) si am stat 20 de minute dupa el ca sa aflu ca l-am si incurcat. Camerele de hotel erau neincalzite, drept pentru care niste fete au dat drumul la apa fierbinte in dus si .. a pornit alarma de incendiu. Minunatii reprezentanti ai hotelului au trimis un tip cu un pahar de apa in mana (nu mint, avea efectiv un pahar de 200 ml cu apa) care a inceput sa strige la usa fetelor „fire, fire!” :)))

Faptul ca am ajuns la ora 22 a fost un lucru minunat. In Franta am ajuns la 2 noaptea, chiar daca plecasem de la 8. Deci da, zile intregi de calatorit cu autocarul. GROAZNIC.

Cel mai „mult” mi-a placut insa faptul ca ghida noastra era un ghid in „adevaratul sens al cuvantului”. Adica am vizitat doar catedrale si biserici. Cu noi mai era si un grup de oameni trecuti de mult de prima tinerete care pareau asa de incantati de toate catedralele, mai aveau putin si ramaneau acolo.111222

In Londra a fost foarte ok pentru ca am ales sa ramanem la hotel si sa ne plimbam noi pe unde voiam (eu, prietena mea si tatal ei) in loc sa mergem la Oxford si Stanford cu doamna ghida profesionista (ne era ca mai gaseste si acolo biserici :)))) ). Ne-am plimbat, am fraierit sistemul de la metrou – mi-am pierdut cartela si mi-a dat-o prietena mea dupa ce a trecut -, am facut cumparaturi, etc etc.

Sincera sa fiu, partea buna a fost ca am vizitat multe tari si am stat 3 zile in Londra, dar, ca sa fiu si mai sincera, nu as mai merge in viata mea intr-un circuit. E extraordinar de obositor si nici nu stii ce ghid prinzi. Data viitoare o sa aleg avionul – asta daca isi invinge mama teama de avioane. :))