Drumul European 79 Deva – Oradea

drumul E79 Deva OradeaAveam o treaba intre Deva si Oradea, acum vreo saptamana. Sunt destul de multi kilometri intre Oltenia si Ardeal, asa ca am plecat dis de dimineata. Loganul meu manca harnic asfaltul, drept pentru care in jurul pranzului trecusem binisor de Sibiu.

Descoperim , cu mirare, ca intre Sebes si Deva e autostrada – probabil o parte din deja celebra Autostrada Transilvania care parca e o himera. „Da-i talpa – ii zic consortului – sa ajungem la Deva mai repejor ca mi-e foame!”

Nu mai stam sa pierdem timpul prin vreun restaurant sau pizzerie, intram intr-un hypermarket, luam niste snitele cu o salata si ceva nimicuri si plecam mai departe, gandindu-ne ca mancam in masina. Ghiciti surpriza : ne asteptau gropile din imagine. Care au inceput fix la iesirea din Deva si au continuat pe tot restul drumului european 79, drum care leaga 2 orase mari din Ardeal : Deva si Oradea.

Mi-am aprins o tigara, in nadejdea ca vom ajunge la o portiune de drum cat de cat mai asfaltata, sa nu-mi stea snitelul in gat. Nu am gasit-o. In schimb am gasit altceva. La inceput nu pricepeam ce inseamna crengile infipte in pamant pe marginea drumului, crengi la capatul carora era legat un crampei de banda fosforescenta. Dupa vreo cinci crengi din astea, nedumerita, imi intreb sotul: „La ce naiba au pus astia cracile astea pe marginea drumului?” El s-a luminat mai repede decat mine : „Pai nu vezi ca nu-s parapeti pe margine? Astea sunt ca sa-ti arate marginea strazii !” Mai incolo nu au mai avut nici crengi, au legat crampeiul ala de banda fosforescenta direct in copacii de pe margine !

Halal drum european : plin de gropi si cu crengi infipte in pamant pe post de parapeti !

Drum bun!

Leave a reply