Cum sarbatoresc romanii

sarbatori la romaniAstazi a fost a doua zi de Paste. O alta zi in care mesele s-au umplut de platouri, farfurii, tacamuri, castroane cu salate, cosulete cu oua rosii, o alta zi in care romanii au mancat, au baut, au ras au ascultat muzica si-au petrecut cum se cuvine. Ca de…e Pastele, nu?

Ce conteaza ca dupa asta te apuca indigestia dupa atata carne de miel amestecata cu salate cu maioneze si oua rosii. Vrei sa ai masa goala in ziua de Pasti? E imposibil ! Si cum sa nu mananci cand stai in fata unei mese pline de atatea chestii imbietoare si vizual si olfactiv. Iti lasa gura apa !

Ce conteaza ca in urma ramane un morman de vase, de zici ca a fost o nunta sau macar un botez? La cata poluare e in lumea asta, ori cu un pahar de Fairy ori fara el tot aia e. Ce conteaza mizeria care ramane prin paduri in urma „grataragiilor” fara cei sapte ani de-acasa? Ce conteaza poluarea fonica datorata manelelor care bubuie in difuzoarele oricarei masini „de fite”?

Nimic din toate acestea nu mai au importanta, ca doar e Pastele si trebuie sa sarbatorim ! Sa incingem gratarele, sa sfaraie mititeii, sa curga vinul, sa urle maneaua din toti decibelii boxelor ! Traiasca democratia, ce conteaza ca nu stim cum sa o folosim?

6 comments on “Cum sarbatoresc romanii

 1. Descopera

  Asa este ai dreptate, bine ai scris aici, ai punctat totul
  Dar ceea ce imi place este ceea ce ai spus la final „Traiasca democratia, ce conteaza ca nu stim cum sa o folosim” – Bine zis!!!

  1. Dana

   Pai…e suficient sa ne uitam in jurul nostru si cuvintele vin de la sine ! 🙂

 2. Exces de ego

  Ultima oară când am fost la pădure am rămas cu un gust amar rău de tot. În timp ce noi adunam după chiar şi ultima fărâmă de şerveţel, să nu lăsăm nicio mizerie, şi pungile cu gunoaie le lăsam la tomberoane, ceilalţi participanţi la campionatul naţional de mici pe grătar aruncau unde vroiau ei gunoaiele, sticlele şi ce se mai putea, corect, pe ritm de manele-n difuzoare. Anul acesta am ales să fac Paștele la ţară şi bine am făcut. Nu tu nervi, nu tu muzică tâmpită şi nu tu ţigani claie peste grămadă.

  1. Dana

   Din acelasi motiv am plecat in Maramures anul acesta…e cu totul altceva fata de tot restul tarii.

  1. Dana

   Sau, ca sa parafrazez o melodie cunoscuta, desi nu imi aduc aminte titlul ei, „Ca romanul, ca romanul nu e pe lume niciunul” 🙂

Leave a reply