Bucurestiul s-a transformat in Vestul Salbatic

In Bucuresti toata lumea stie ca se circula ca in Vestul Salbatic. Poate nu stiti ca acum nu mai e doar o metafora. Traficul de pe strazile Capitalei ii face pe multi sa-si piarda mintile – la propriu – si sa scoata pistoalele, de parca ar fi intr-un film de western.

trafic infernal in bucurestiS-a intamplat astazi in Bucuresti. In plina zi, in mijlocul unei capitale europene din secolul al XXI – lea. Doi soferi s-au certat putin in traficul infernal din Bucuresti s-au injurat cu spor, iar cand unul dintre ei n-a mai suportat si a vazut negru in fata ochilor, a scos pistolul si a tras. E drept, nu era un pistol cu gloante, ci unul cu bile. Dar era pistol !

Pai in ritmul asta ma gandesc ca maine poimaine, la o cearta mai apriga pe locurile de parcare o sa se ajunga la acelasi lucru. Injuraturile-s depasite. Daca vrei sa fii smecher si sa te impui, scoti pistolul. Sa-i arati aluia cu care te certi cine-i cel mai tare.

Stau si ma intreb asa…ca omul cu o teama instinctiva la tot ce inseamna violenta : Oare chiar ar trebui ca orice neica nimeni sa aiba dreptul sa poarte pistol? O fi el cu bile, dar de la distanta mica poate fi o arma letala. Are si treaba asta cu autoapararea rostul ei, dar banuiesc ca nu presupune sa iei pistolul dupa tine ziua in amiaza mare si sa tragi daca nu-ti place ca ti-a taiat unu’ fata la semafor.

Leave a reply