Beau cafea cu Mihaela

the morning coffeeMihaela a fot primul meu follower pe wordpress si prima care m-a adaugat in blogroll. Asa ca am fost curioasa cui i-a placut atat de mult ce scriu eu incat sa ma adauge in lista ei de bloguri favorite. Am descoperit – cu surprindere – o alta bloggerita careia ii place cafeaua la fel de mult ca si mie. Am descoperit – cu si mai mare surprindere – ca avem o categorie similara : Melodia zilei. Doar ca ea o are sambata, iar eu duminica.

Prea multe coincidente, m-am gandit eu. Trebuie neaparat sa o cunosc macar online, daca nu offline. Drept pentru care am abordat-o politicos si i-am spus ca vreau sa scriu despre ea. S-a aratat foarte incantata si mi-a trimis pe mail cateva cuvinte. Atunci am descoperit de unde vine asemanarea : amandoua suntem Sagetator ! „Urasc foarte tare minciuna si o evit cat de mult pot. Sunt sagetator crud cand vine vorba de spus adevarul.” mi-a scris Mihaela pe mail.

Ma mai uit inca o data pe blogul ei, unde cafeaua te asteapta frumos in ceasca. Articole scrise cu aplomb, dar cu bun simt. Parca ma vad pe mine cand imi musc limba sa nu injur de-a dreptul, pentru ca nu-i civilizat. Gasesc aceleasi cuvinte si pe mail : „Sunt in general directa si sincera iar lucrul asta cam supara, asa ca uneori evit exprimarea unor ganduri. Asta pana mi se pune pata foarte tare pe un subiect sau altul.”

Articolele Mihaelei au „lipici” si te fac sa le citesti cu drag. Poate si datorita faptului ca scrie atunci cand are ceva de spus, nu doar de dragul de a scrie. „Am perioade cand ma plictisesc de scris si atunci…pur si simplu nu scriu. Nu-mi plac deloc greselile gramaticale, desi inevitabil mai fac si eu probabil asemenea perle. Cele foarte evidente insa ma zgarie la propriu pe retina si as lasa cate un comentariu acid pe unde le intalnesc, dar ma abtin.”

Incepand de astazi, mai adaug un tab deschis pe desktopul meu cand beau cafeaua dimineata : cel in care apare blogul Mihaelei, The Morning Coffee. Pentru ca scrie bine, pentru ca ii plac cafeaua si florile si pentru ca este un blog care merita citit ! Inchei cu alte cuvinte ale Mihaelei : „Sunt in general dezordonata, dar am si simt ordinea mea in toata dezordinea. Nu pot sa ma prefac sau sa lingusesc, nu cersesc atentie, like-uri sau asemenea. Scriu ce si cum gandesc. Uneori creez versuri sau metafore, dar nu prea bune deoarece sunt mai pragmatica.”

Eu cred ca un astfel de om merita cunoscut ! Macar online, citindu-i blogul !

2 comments on “Beau cafea cu Mihaela

  1. MC

    Îți mulțumesc mult pentru acest articol! Sunt onorată și bucuroasă că te-am descoperit / cunoscut în marea asta lume virtuală 🙂

    1. Dana

      Placerea a fost in aceeasi masura si a mea ! Pana la urma descoperim ca si lumea asta virtuala nu e chiar atat de mare 🙂

Leave a reply