Americanii au venit in Romania

ponta in f16I-am ateptat pe americani mai bine de 50 de ani si au venit abia acum. Poate unii vor spune „Bine ca au venit si azi ! ” Desi, cateodata, cand astepti prea mult un lucru, atunci cand il primesti parca nu mai are acelasi farmec. Americanii au venit cu o sumedenie de conditii de care publicul larg habar nu are. Pai ia ganditi-va putin : puscasul ala marin care l-a omorat pe Teo Peter avea vreo sansa sa paraseasca Romania in cateva ore daca nu era american?

Bubuia presa acum ceva vreme ca ne apara americanii cu scutul anti-racheta de la Deveselu. Sa fim seriosi ! Cautau un loc strategic, care sa aiba o pista de aterizare si sa nu fie intr-un oras foarte mare, ci intr-o comunitate restransa, unde intrusii pot fi observati usor. Deveselu le avea pe toate, ca altfel nu veneau ei in inima Olteniei, unde prazul si mamaliga sunt la mare cinste.

Astazi, premierul Romaniei a vrut sa testeze avioanele F16 pe care vrea sa le achizitioneze de la americani pentru dotarea armatei romane. Daca stiu eu bine, avioanele de lupta F16 sunt cele care asigura securitatea lui Air Force One – avionul prezidential al U.S.A.┬á Acum…nu stiu…ori a fost „de ochii presei” sa poata face cat mai multe poze, ori avioanele alea second hand pe care vrem noi sa le cumparam or fi mai ruginite…nu stiu, repet. Cert e ca avionul ala in care s-a cocotat premierul a avut nevoie de prea mult timp ca sa decoleze – dupa parerea mea.

Pai stati stramb si ganditi drept: daca Air Force One e atacat – sa zicem – ala sta sa incalzeasca kerosenul un sfert de ora in F16? Mor si presedinte, si pilotul si stewardesele din colosul ala. Un avion de lupta F16 poate fi in aer mai repede decat ajung eu din casa la poarta. Numai asta in care s-a urcat Ponta a stat un sfert de ora la sol. O fi vreun semn ? ­čÖé